Amazon’un akıllı ayna patenti

Amazon, kullanıcıyı sanal bir ortama yerleştirerek sanal kıyafetler denemesini sağlayan harmanlanmış gerçeklik temelli bir ayna patenti aldı.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Çevrimiçi siparişle kıyafet satın alırken “Acaba üzerime olur mu?”, “Olsa bile nasıl görünür?” gibi çeşitli sorular muhakkak aklımızı kurcalamıştır. Amazon, kullanıcıyı sanal bir ortama yerleştirerek kıyafetleri sanal şekilde denemenize imkan sağlayan harmanlanmış gerçeklik temelli bir ayna patenti aldığına göre çevrimiçi alışverişle ilgili bu tür sorunlar ortadan kalkabilir.

Harmanlanmış görseli oluşturmak için bir dizi ekran, kamera ve projektör kullanan ayna, bulunduğu ortamı tarayarak sanal bir model oluşturma mantığıyla çalışıyor. Daha sonra ayna hangi objelerin yansıma olarak görüleceğine karar vermek için kullanıcının gözlerini ve yüzünü tespit ediyor. Bu süreç tamamlandığı zaman sanal kıyafetler ve ortam, harmanlanmış gerçeklik sonucunu oluşturmak üzere yansıtılıyor.

Patenti alınan bütün fikirlerin birer ürün haline getirilmediğini göz önünde bulundurmakta fayda var. Fakat Amazon geçtiğimiz yıl kullanıcıların üç boyutlu modellerini üreterek sanal kıyafetler denemelerini sağlayan yapay zeka yazılımı şirketi Body Labs‘i satın almıştı. Dolayısıyla akıllı ayna fikri pek de uzak durmuyor.

Kendi kıyafet koleksiyonunu oluşturmak ve Instagram’daki moda trendlerine göre kıyafet tasarımı yapan algoritmalar geliştirmek gibi girişimlerde bulunan Amazon, moda endüstrisine yaptığı yatırımları gün geçtikçe artırıyor. Bu yüzden, giyinmenize yardımcı olan Amazon imzalı bir ayna kulağa o kadar da tuhaf gelmiyor.

Kaynak: The Verge

Amazon, kullanıcıyı sanal bir ortama yerleştirerek sanal kıyafetler denemesini sağlayan harmanlanmış gerçeklik temelli bir ayna patenti aldı. Harmanlanmış görseli oluşturmak için bir dizi ekran, kamera ve projektör kullanan ayna, bulunduğu ortamı tarayarak sanal bir model oluşturma mantığıyla çalışıyor. Daha sonra ayna hangi objelerin yansıma olarak görüleceğine karar vermek için kullanıcının gözlerini ve yüzünü tespit ediyor. Bu süreç tamamlandığı zaman sanal kıyafetler ve ortam, harmanlanmış gerçeklik sonucunu oluşturmak üzere yansıtılıyor. Patentin alınmış olması ürünün mutlaka üretileceği anlamına gelmiyor elbette fakat Amazon geçtiğimiz yıl kullanıcıların üç boyutlu modellerini üreterek sanal kıyafetler denemelerini sağlayan yapay zeka yazılımı şirketi Body Labs'i satın almıştı. Dolayısıyla akıllı ayna fikri pek de uzak durmuyor.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği