3 saatte ABD’den Hindistan’a

Daryl Oster, ET3 şirketinin amacının ABD'den, Hindistan'a üç saatten kısa sürede ve 50 Dolar'dan ucuza seyahat imkanı sunmak olduğunu söyledi.

Haber Özeti

Tam Sürüm

ET3 (Vakumlanmış Tüp Yolculuğu Teknolojisi) şirketinin CEO’su Daryl Oster, şirketin yeni nesil ulaşım alanında, özellikle Elon Musk’ın Hyperloop şirketiyle rekabet içinde olduğunu söylüyor. Oster, otomobil boyutundaki yolcu kapsülleri bulunan tüplerin değer açısından optimize edilebileceğini, iş gücü ve yakıt maliyetlerini uçakların onda birine indirerek, insanların seyahat etme alışkanlıklarını yeniden şekillendirebileceğini belirtiyor. Hyperloop, yerel bir çözüm sunarken, ET3’nin amacı, yol üzerinde pek çok farklı erişim noktası bulunan bir çevre yolu yaratmak.

2017 Smart Cincy Zirvesi’nde TechRepublic’e konuşan Oster “Amacımız, Cincinnati’den (ABD) Taj Mahal’e (Hindistan) üç saatten kısa sürede ve 50 Dolar’dan ucuza seyahat imkanı sunmak” diye konuştu.

“ET3’ye manyetik raylı limuzin” diyoruz diyen Oster, sistemde otomobil boyutundaki kapsüllerin, yolda hareket eden otomobiller gibi seyahat ettiğini ifade etti. Şirketin amacı bu hizmeti uluslararası ve küresel bir çerçevede sunmak.

Otomobilsiz şehir hayali

Smart Cincy Zirvesi’nde TransitX şirketinin CEO’su Mike Stanley de tüp yolculuğu hakkında konuştu. Stanley, toplu taşımanın geleceği ve altyapı geliştirmenin akıllı ulaşımdaki rolü üzerine düzenlenen panelde söz aldı. CEO, TechRepublic’e yaptığı konuşmada, akıllı ulaşım konusunda karşılaştığı bir merkez, paradoksu dile getirdi: “İnsanlar, daha geniş çaplı getiriler için kişisel rahatlarından ödün vermek istemiyorlar.”

Toplumun ihtiyaçları ve istekleri farklılık gösterdiğinde yapılması gerekenler hakkında da konuşan Stanley, “İmkansız görünen bir hayalim var. Beş yıl içinde otomobilsiz şehirler geliştirmek istiyorum” dedi.

Kaynak: Tech Republic

ET3 (Vakumlanmış Tüp Yolculuğu Teknolojisi) şirketinin CEO'su Daryl Oster, şirketin yeni nesil ulaşım alanında, özellikle Elon Musk'ın Hyperloop şirketiyle rekabet içinde olduğunu söylüyor. Oster, otomobil boyutundaki yolcu kapsülleri bulunan tüplerin değer açısından optimize edilebileceğini, iş gücü ve yakıt maliyetlerini uçakların onda birine indirerek, insanların seyahat etme alışkanlıklarını yeniden şekillendirebileceğini belirtiyor. 2017 Smart Cincy Zirvesi'nde TechRepublic'e konuşan Oster "Amacımız, Cincinnati'den (ABD) Taj Mahal'e (Hindistan) üç saatten kısa sürede ve 50 Dolar'dan ucuza seyahat imkanı sunmak" diye konuştu.

4 Yorum

      • Dünyanın etrafını bir bilezik gibi geliş ve gidiş yapıp, her ülkeden geçen bölümde ise o ülkenin farklı ülke ve şehirlerine geçen bölümde bir hatla ulaşım sağlanırsa, en büyük ulaşım devrimi olur. Elbette kazma işi imkansız ve maliyetli, bu yüzden maliyeti az, okyanus rüzgarlarına dayanabilecek bir teknoloji geliştirilene kadar.

  • İlgisini çekenlere buzul çağının gelmesiyle sadece tüm dünyayı dolaşan bir trende hayatta kalanları anlatan
    “Snowpiecer” filmini öneririm.

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği