2016-2017 futbol sezonu sona erdi

Avrupa'nın pek çok ülkesinde ve ülkemizde futbol sezonu sona erdi. 2016-2017 sezonunda Türkiye Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş oldu.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Avrupa’nın pek çok ülkesinde ve ülkemizde futbol sezonu sona erdi. 2016-2017 sezonunda Türkiye Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş olurken, Avrupa’nın kulüpler bazında en üst düzey turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi’nin Real Madrid kazandı.

Spor Toto Süper Lig’in son maçları bu hafta oynandı ancak Beşiktaş şampiyonluğunu bir hafta öncesinden ilan etmişti. Medipol Başakşehir’in 4 puan önünde, 77 puanla şampiyon olan siyah beyazlı ekip önümüzdeki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkı elde etti. İkinci Medipol Başakşehir ise Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için ön eleme maçları oynayacak. Öte yandan, her ikisi de 64 puan toplayan Fenerbahçe ve Galatasaray önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek. Ayrıca, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Atiker Konyaspor da Avrupa Kupası’na giden üçüncü takım olacak.

Spor Toto Süper Lig’de son üç sırayı alan Çaykur Rizespor, Gaziantepspor ve Adanaspor ligden düşerken, bu takımların yerine, TFF 1. Lig’den Sivasspor, Evkur Yeni Malatyaspor ve Göztepe, Süper Lig’e yükseldi.

Şampiyonlar şampiyonu Real Madrid

Avrupa’nın bir numaralı kupasının sahibi, finalde Juventus’u 4-1 mağlup eden Real Madrid oldu. Şampiyonlar Ligi’ni iki kez üst üste kazanan ilk takım olarak tarihe geçen Real Madrid’in galibiyetinde yıldız futbolcu Christiano Ronaldo’nun payı büyüktü. Finalde attığı iki golle takımını şampiyonluğa taşıyan Ronaldo, toplam 12 golle Şampiyonlar Ligi’nin gol kralı oldu.

Real Madrid sadece UEFA Şampiyonlar Ligi’nde değil, kendi ülkesinde de sezonu lider tamamladı. En yakın takipçisi Barcelona’nın 3 puan önünde şampiyon olan Real Madrid, La Liga şampiyonluk kupasını 33. kez müzesine götürdü.

Avrupa liglerinde sürpriz yok

Futbolun beşiği İngiltere’de geçtiğimiz yıl yaşanan Leicester City mucizesinin ardından bu yıl önemli bir sürpriz yaşanmadı. Chelsea 93 puanla şampiyon olurken en yakın takipçisi Tottenham Hotspur 86 puanda kaldı. Premier League’de Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan diğer takımlar sırasıyla Manchester City, Liverpool, Arsenal, Manchester United ve Everton oldu. Ligde istediğini elde edemeyen Manchester United, UEFA Avrupa Ligi’ni kazanarak, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı.

Premier League şampiyonu Chelsea

Almanya birinci futbol ligi Bundesliga’da ise gelenek değişmedi ve Bayern Munich üst üste 5. şampiyonluğunu elde etti. İkinci Leipzig ve üçüncü Borussia Dortmund, Bayern Munich’i 15 puan geriden takip etti.

Avrupa’nın diğer önemli liglerinden İtalya’da şampiyon, Şampiyonlar Ligi’nde de final oynayan Juventus oldu. ‘Juve’ bu şampiyonlukla birlikte üst üste 6. kez lig şampiyonu oldu. Fransa’da ise son 4 yıldır şampiyon olan Paris Saint Germain bu yıl şampiyonluğu Monaco’ya kaptırdı.

Şampiyon olan takımlar, başarılarını taraftarları ile birlikte kutlarken, tüm takımların yöneticileri ve teknik ekipleri şimdiden transfer yarışına girmiş durumda. Bu yaz da milyon Dolar’ların havada uçuştuğu bir transfer dönemi göreceğiz.

Kaynak: Türkiye Futbol Federasyonu, ESPN

Avrupa'nın pek çok ülkesinde ve ülkemizde futbol sezonu sona erdi. 2016-2017 sezonunda Türkiye Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş olurken, Avrupa'nın kulüpler bazında en üst düzey turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Real Madrid kazandı.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği