3d yazıcıyla porselen basılabilecek

Tethon 3D tarafından geliştirilen seramik 3D yazıcı seramik tarihinde bir kilometre taşı olacak gibi gözüküyor.

Yayın tarihi:

Kategori:

Tethon 3D’nin Kickstarter’da fon toplayan projesi Porcelite, 3D yazıcılarda yeni bir sayfayı aralamaya hazırlanıyor. Porcelite, özetle plastik benzeri alaşımlar kullanan 3D yazıcıların porselen basmasını sağlayan bir alaşım. Üstelik sadece amatörlere yönelik değil; profesyonel kullanıma da uygun. Dahası Porcelite geleneksel kil pişirme yönteminin çok ötesine geçerek doğrudan cila ve boyamaya hazır nesneler çıkartıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=GE96pZjCPhE

Porcelite’ın en önemli özelliği, şu ana kadar seramik objelerde görmeye alışmadığımız kadar ince detaylı nesnelerin üretimine olanak sunması. Bu kolaylığı ile hem endüstriyel hem de takı tasarımında yolu son derece açık.

Eğer bir yazıcınız yoksa ya da Porcelite’ı önce tecrübe etmek istiyorsanız geliştiricisi Tethon 3D’nin yöneteceği ücretsiz atölyelere katılabilirsiniz. Seyahat edemeyecekler aynı hizmeti görüntülü iletişim uygulaması Skype’tan tecrübe edebiliyor.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir