Türk hacker DDoS’u oyunlaştırdı

Mehmet adıyla bilinen Türk bir hacker tarafından oluşturulan Sath-ı Müdafaa adlı platform, yapılan DDoS saldırıları için puan ve ödül veriyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Bir Türk hacker tarafından oluşturulan Sath-ı Müdafaa adlı platform DDoS saldırılarını oyuna dönüştürdü. Güvenlik şirketi Forcepoint tarafından ortaya çıkarılan platformun amacı bazı siyasi içerikli sitelerin kullanılamaz hale getirilmesi. DDoS saldırılarına katılan bilgisayarlara platform üzerinde puan veriliyor. En çok saldırıya katılan kişiler için çeşitli ödüller sunuluyor.

Katılmak isteyen kullanıcılar öncelikle bilgisayarlarına Balyoz adı verilen bir yazılım yüklüyor. Bu yazılım daha önceden belirlenmiş web sitelerine saldırı düzenlemek için hazırlanmış. Bunu gerçekleştirmek için 10 dakika boyunca bir web sitesine istek göndererek yoğun trafik oluşturan bilgisayarlar 10 dakikanın sonunda listedeki diğer sitelere aynı yöntemle saldırıyor.

Kürt, Ermeni ve Alman siteleri hedefleniyor

Saldırı için seçilen siyasi siteler; genellikle Kürt ve Ermeni siyasi siteleri. Ayrıca Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi olan Alman Hristiyan Demokrat Birliği‘nin internet sitesine de saldırı düzenleniyor. Sath-ı Müdafaa şimdilik 24 internet sitesine dönüşümlü olarak saldırıyor. Kullanıcılar ayrıca saldırılması için yeni internet siteleri de önerebiliyor.

En çok saldırana ödül

Sitede en çok puan toplayan kullanıcıların listelendiği bir tabela da bulunuyor. Bu tabelaya göre kullanıcılara, kendi DDoS saldırılarını gerçekleştirmek için daha güçlü bir saldırı yazılımı, tıklama sahteciliği için düzenlenmiş botlar ve başkalarını ses ve görüntü ile korkutmak için hazırlanmış şaka programı gibi ödüller veriliyor.

Platformun kurucusu, kullanıcıların hareketlerini yakından takip ediyor ve düzenliyor. Örneğin herkesin eşit şansa sahip olması için, Balyoz yazılımı aynı anda birden fazla bilgisayarda çalıştırılamıyor. Ancak bu yöntem DDoS saldırısı yapmak isteyen bir platform için pek de etkili değil. Genellikle bu tarz saldırılar için mümkün olan en fazla sayıda cihaza ulaşmak hedeflenir.

Merkezi Eskişehir’de

Platformda şu anda kaç katılımcı olduğu ya da saldırıların herhangi bir web sitesine olumsuz etkisi olup olmadığı bilinmiyor. Forcepoint, platformun arkasındaki hacker’ın Mehmet adıyla bilindiğini ve Eskişehir’de yaşadığını tespit ettiklerini belirtiyor.

Balyoz yazılımında ayrıca gizlice yüklenen bir Truva atı yazılımı da bulunuyor. Bu zararlı yazılım, katılımcının yarışmadan ihraç edilmesi halinde harekete geçiyor ve o bilgisayarı bot ağının bir parçası haline getiriyor.

Saldırıların kaynağı siyasi olsa da katılımcıların tamamının bu siyasi görüşlerde olmadığı, bazılarının sadece ödül olarak sunulan yazılımlara ulaşmak için platformda yer aldığı düşünülüyor.

Kaynak: CSO Online

Türk bir hacker tarafından oluşturulan Sath-ı Müdafaa adlı platform, DDoS saldırılarını oyuna dönüştürdü. Güvenlik şirketi Forcepoint tarafından ortaya çıkarılan platformun amacı bazı siyasi içerikli sitelerin kullanılamaz hale getirilmesi. DDoS saldırılarına katılan bilgisayarlara platform üzerinde puan veriliyor. En çok saldırıya katılan kişiler için çeşitli ödüller sunuluyor. Mehmet adıyla bilinen birisi tarafından Eskişehir'den yönetildiği belirlenen platform Kürt, Ermeni ve Alman sitelerini hedefliyor.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği