Tim Cook: “Yeğenim sosyal medya kullansın istemem”

Apple'ın Herkes Kod Yazabilir Projesi'ne katılan okullardan birini ziyaret eden Apple CEO'su Tim Cook, teknolojinin okullarda fazlaca kullanılması gerektiğine inanmadığını ifade etti.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Apple CEO’su Tim Cook‘a göre okullardaki teknoloji kullanımına sınır getirilmesi gerekiyor. Cook ayrıca yeğeninin sosyal medya kullanmasını istemiyor.

Tim Cook, Apple’ın Herkes Kod Yazabilir Projesi kapsamında yer alan 70 kuruluştan biri olan Harlow College‘da konuştu. “Teknolojiyi çok fazla kullanarak başarıya ulaşabileceğimizi düşünen bir insan değilim. Bu duruma onay vermiyorum. Bilgisayar destekli derslerde bile (grafik tasarım gibi) teknoloji baskın olmamalı. Konuşup anlayabileceğiniz konseptler hala bulunmakta. Örneğin edebiyat dersinde çok fazla teknoloji kullanılmasına gerek var mı? Büyük ihtimalle hayır. Çocuğum yok ancak bazı sınırlar belirlediğim bir yeğenim var. Ve bazı konularda ona izin vermiyorum: Sosyal medya kullanımı gibi.”

“Yabancı dil yerine kodlama öğrenin”

Harlow College tarafından kabul edilen bir yıllık kodlama müfredatı sayesinde oyun, ders ve interaktif materyallerle öğrencilerin bilgisayar becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Müfredat kapsamında her bir öğrenciye kodlama uygulamaları ve araçları yüklü iPad’ler verildi. Bu sayede öğretmenler kodlama konusunda öğrencilere rehberlik edebiliyor.

Tim Cook’un sözleri ise herkese örnek olacak cinsten: “Bence eğer bir seçim yapmak zorunda kalırsanız kodlama öğrenmek yabancı dil öğrenmekten daha önemli. Biliyorum, benimle aynı fikirde olmayan insanlar var ancak kodlama küresel bir dil ve bu dil sayesinde 7 milyar insanla iletişim kurabilirsiniz.”

Tim Cook sosyal medya kullanımının sınırlanması gerektiğini düşünen ilk teknoloji lideri değil.

Kaynak: The Guardian

Apple CEO'su Tim Cook'a göre okullarda teknoloji kullanımına sınır getirilmesi gerekiyor. Cook, Apple'ın "Herkes Kod Yazabilir" projesi kapsamında yer alan yetmiş kuruluştan biri olan Harlow College'da konuştu. "Teknolojiyi çok fazla kullanarak başarıya ulaşabileceğimizi düşünen bir insan değilim. Bu duruma onay vermiyorum. Bilgisayar destekli derslerde bile (grafik tasarım gibi) teknoloji baskın olmamalı. Konuşup anlayabileceğiniz konseptler hala bulunmakta. Örneğin edebiyat dersinde çok fazla teknoloji kullanılmasına gerek var mı? Büyük ihtimalle hayır. Çocuğum yok ancak bazı sınırlar belirlediğim bir yeğenim var. Ve bazı konularda ona izin vermiyorum: sosyal medya kullanımı gibi."

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği