Terör saldırılarına karşı robot bariyerler

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Missika, tehlike algıladığında pozisyon alan robotik bariyerlerinin beş yıl içinde gerçeğe dönüşebileceğini düşünüyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Paris Belediye Başkan Yardımcısına göre, tehlike algıladığında pozisyon alan robotik anti-terör bariyerleri beş yıl içinde gerçeğe dönüşebilir. Jean-Louis Missika, hareket edebilen akıllı  bariyerlerin şehrin güzelliğini korurken teröristlerin yayalara saldırmaya çalışması halinde insanları koruyacağını belirtiyor. Missika, Dezeen‘e yaptığı açıklamada “Robotlaşma oldukça faydalı hale getirilebilir. Böyle bir teknolojinin 5-10 yıl içinde gerçekleşmesi mümkün olabilir.” dedi.

Avrupa’daki son birkaç terör saldırısında teröristler kaldırımda yürüyen insanların üzerine kamyon veya araba sürerek saldırı gerçekleştirdi. Londra’daki araçlı terör saldırılarına karşı polis, arabalar ve yayaları ayırmak için ağır bariyerler yerleştirdi fakat bu uygulama izdihama yol açtığı gerekçesiyle eleştirildi.

Farklı çözümler aranıyor

Geçtiğimiz yıl Nice’de Bastille Günü’nde gerçekleştirilen ve 86 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısından sonra da birbirine çelik kablolara bağlı direkler yerleştirildi. Fakat Missika, robotik bariyerlerin daha iyi ve göze hitap eden bir çözüm oluşturacağını düşünüyor. “Mimarlar ve uzmanlar arabalı terör saldırıları için göze hitap eden ve daha etkili olan yöntemler geliştirmeye çalışıyor. Bu tür bir koruma yöntemi için robotlar kullanılabilir.” dedi.

Missika, stadyum ve tiyatro gibi kamuya açık alanların terör saldırılarına karşı yeniden tasarlanması gerektiğini söylüyor. 2015 yılının Kasım ayında Fransa’da gerçekleşen terör saldırısı 130 kişinin ölümüyle sonuçlanarak Fransa tarihinin en büyük çaplı terör saldırısı haline gelmişti.

Sokaklarda daha fazla polis

Missika daha iyi kapalı devre kamera sistemleri kurulması gerektiğini söylüyor fakat İngiltere’nin kapalı devre sistemlerine fazla önem verdiğini düşünüyor. Missika “Kapalı devre kamera sistemleri çok önemli fakat biz Londra ile aynı yaklaşımı izlemiyoruz. Biz sokaklarda polise ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Polislerin olay yerine intikal etmesi 5-7 dakika sürüyor. Bu yüzden kapalı devre kamera sistemleri ile polisleri bir arada kullanmalıyız.” diyor.

Kaynak: Dezeen

Avrupa'daki son birkaç terör saldırısında teröristler kaldırımda yürüyen insanların üzerine kamyon veya araba sürerek saldırı gerçekleştirmişti. Londra'daki araçlı terör saldırılarına karşı polis arabalar ve yayaları ayırmak için ağır bariyerler yerleştirdi fakat bu uygulama izdihama yol açtığı gerekçesiyle eleştirildi. Paris Belediye Başkan Yardımcısına göre, tehlike algıladığında pozisyon alan robotik anti-terör bariyerleri beş yıl içinde gerçeğe dönüşebilir. Jean-Louis Missika, akıllı mobil bariyerlerin şehrin güzelliğini korurken teröristlerin yayalara saldırmaya çalışması halinde insanları koruyacağını belirtiyor. Missika, stadyum ve tiyatro gibi kamuya açık alanların da terör saldırılarına karşı yeniden tasarlanması gerektiğini söylüyor.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği