Sapiens’in yazarı Harari’nin yeni kitabı yolda

Sapiens ve Homo Deus kitaplarının yazarı Yuval Noah Harari, geçmiş ve geleceği anlatan kitaplarından sonra, günümüzü anlatan bir kitap yazmaya karar verdi.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Günümüzün “geçmişe dönme konusunda nostaljik fantezilerden” kurtulamayan ve “politikacıları gelecekle ilgili anlamlı vizyonlar üretemeyen” dünyasında Sapiens ve Homo Deus kitaplarının yazarı Yuval Noah Harari, günümüzü anlatan bir kitap yazmaya karar verdi.

Jonathan Cape yayınevi tarafından hakları satın alınan yeni kitabın adı ’21. Yüzyıl için 21 Ders’ (21 Lessons for 21st Century). Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan Frankfurt kitap fuarında kitabın ilgi odağı olması bekleniyor. Kitap 2018’in Ağustos ayında piyasaya çıkacak. Harari “Sapiens geçmişle, Homo Deus da gelecekle ilgili dersek, bu kitap da bize günümüzü anlatacak. 21. yüzyılda bizleri bekleyen devrime nasıl hazırlanmamız gerektiğini gösterecek.” diyor.

Jonathan Cape, kitabın “terörizm, yalan haberler ve göçmenlik gibi günümüzün en ivedi konularını ele alacağını ve aynı zamanda mukavemet, tevazu ve meditasyon gibi daha bireysel konulara değineceğini” dile getirdi. Yayınevi, Harari’nin anlaşılması gitgide zorlaşan dünyada bize yol göstereceğini ve zihnimizi bugünün en önemli sorularına yanıt bulmamız için yönlendirmeye yardımcı olacağını söylüyor.

Çocuklarımızı geleceğe nasıl hazırlarız?

Harari kitabı ‘Çocuklarımızı 21. yüzyıla hazırlamak için bugün onlara neler öğretmeliyiz?’ şeklinde tanımlamanın doğru olacağını söylüyor. Çocuklarımızın nasıl bir dünyada yaşayacağını tam olarak bilmemizin imkansız olduğunu söyleyen Harari yine de bunun üzerine dikkatli bir şekilde düşünmemiz gerektiğini ifade ediyor.

Kitap, 1990’larda yaygın olan liberal demokrasi akımının aksine bugün muhafazakar ve milliyetçi akımların nasıl yaygınlaştığını ve gelecekte bizi ne gibi yaklaşımların beklediğini inceleyecek. Harari, gelecekle ilgili üretilecek anlamlı vizyonların pek de iç açıcı olmayabileceğinin altını çiziyor.

21. Yüzyıl için 21 Ders ayrıca, Harari’nin önceki kitaplarında da işlenen Tanrı konusunu ele alacak. Teknolojinin dini hayattan uzaklaştırmadığını söyleyen yazar, “Sadece ortaya daha yeni sorular çıkıyor. Silikon Vadisinde bir mühendis ürettiği teknolojilerle geleceği şekillendirdiğini düşünebilir ancak o teknolojinin ne amaçla kullanılacağına karar veren kendisi değil. Dini liderler de bu teknolojinin ne şekilde kullanılması gerektiğine karar verebilir.” diyor.

Harari’nin başarısı

Jonathan Cape’ten Michal Shavit, yazarın nereden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi görme konusunda eşsiz bir yeteneğe sahip olduğunu söylüyor. Shavit “Kurgusal kitaplar yazmayan çok az yazar milyonlarca insanın hayal gücünü çalıştırmada bu kadar başarılı olmuştur. Harari bunu çok kısa bir sürede başardı.” diyor.

Harari ise tüm bunların biraz da şansa bağlı olduğunu söylüyor. Sapiens’in başarısının, tarihe ve geçmişe çok geniş bir bakış açısı sunması olduğunu belirten Harari yayınevlerinin başlangıçta kitabı yayımlamak istemediğini ifade ediyor. Harari “Zaten bilgi patlaması çağında yaşıyoruz. İnsanların en son ihtiyaç duyduğu şey daha fazla bilgi. Asıl ihtiyacı duyulan şey ise elimizde bulunan bilgi parçalarının anlamlı bir resim oluşturmasını sağlamak. Benim de yapmaya çalıştığım şey bu.” diyor.

Kaynak: The Guardian

Günümüzün "geçmişe dönme konusunda nostaljik fantezilerden" kurtulamayan ve "politikacıları gelecekle ilgili anlamlı vizyonlar üretemeyen" dünyasında Sapiens ve Homo Deus kitaplarının yazarı Yuval Noah Harari, günümüzü anlatan bir kitap yazmaya karar verdi. Jonathan Cape yayınevi tarafından hakları satın alınan yeni kitabın adı '21. Yüzyıl için 21 Ders' (21 Lessons for 21st Century). Kitap 2018'in Ağustos ayında piyasaya çıkacak. Harari "Sapiens geçmişle, Homo Deus da gelecekle ilgili dersek, bu kitap da bize günümüzü anlatacak. 21. yüzyılda bizleri bekleyen devrime nasıl hazırlanmamız gerektiğini gösterecek." diyor.

2 Yorum

  • Sapiens kitabını okudum ve çok fazla istifade ettim, gerçekten de çok sade bi dil kullanılmıştı ve objektifti. Homo Deus’u da okudum. Harari Homo Deus’ta baya tarafsız kalmış maşşallah. İslam’ı ve Hristiyamlığı yerden yere vururken Yahudiliğe 1 tane laf yok arkadaş. Harari’ye göre dünyayı geriye götüren Yahudilik değil onun haricindeki diğer tüm dinlerdir. Maalesef kanımca kendisi siyonisttir, hem de milliyetçileri ve dincileri aptal olarak tanımlayan bi siyonist. Bu Yahudiler’in zeki oldukları konusunda şüphem yok gerçekten de zekiler. Lakin en zekileri bile holokosta bağlı ve duygusal. Bunların çağımızda yaşayan aydınları da siyonist. Geçmişte en sevdiğim gök bilimci, fizikçi ve fikir adamları yahudi olmasına rağmen bu böyle…

  • Homo Deus kitabindan bir alinti: ” Scientists today can do much better than the Old Testament God.”
    Gunumuzde bilim adamlari Tevrat’in tanrisindan cok daha basarili.
    Bunlari soyleyebilen bir insanin degil siyonist, yahudi dinine bagli biri oldugunu iddia edebilmek icin ciddi onyargilara sahip olmak gerekir.

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği