Robot avukat şimdi mültecilere destek verecek

Dünyanın ilk bot avukatı olarak adlandırılan ve insanları park cezasından kurtaran DoNotPay şimdi de Facebook üzerinden mültecilere yardım edecek.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Dünyanın ilk bot avukatı olarak adlandırılan DoNotPay, Londra doğumlu, Stanford Üniversitesi Öğrencisi Joshua Browder tarafından icat edilmiş ve kullanıma sunulmuştu. 160 bin park cezasına itiraz için ücretsiz avukatlık hizmeti veren bot, şimdi Facebook üzerinden mültecilere yardım edecek. 20 yaşında Forbes’un 30 Under 30 listesine giren genç girişimci, park cezalarına itiraz etmek isteyen kişilere yardım etmek için botu hayata geçirmişti.

Şimdi ise internetin Robin Hood’u olarak anılan Browder ABD, Kanada ve İngiltere’deki mültecilere yardım etmek botunu geliştirdi.

‘Her şey için bir bot olduğunu’ belirten genç girişimci “İlk olarak park cezaları, geciken uçuşlar ve önemsiz gözüken tüketici hakları hakkında çalışmalara başladım. Fakat sonrasında otonom yasal servislerin birkaç park cezasından daha büyük olduğunu söyleyen sivil toplum örgütleri ve avukatlarla yakınlaştım. O zamandan beri çalışmamı daha yardımsever bir şeye genişletmeye çalışıyorum.” dedi.

Başvurulara yardım ediyor

Bot kullanıcılarına “Hiç bir aile üyesi/meslektaşınız size zarar verdi veya sizi tehdit etti mi?’ gibi sorular soruyor. Bu sayede ABD, Kanada ve İngiltere’ye sığınma talebinde bulunan kişilerin doldurması gereken formların destekleyici belgelerle tamamlanmasını sağlıyor. Browder, ‘park cezalarındaki başarının ardından bunun daha büyük bir iş olduğunu anladığını ve bu hizmetle beraber gerçekten bir değer kattığını’ düşünüyor.

Kaynak: Telegraph

Dünyanın ilk bot avukatı olarak adlandırılan DoNotPay, Londra doğumlu, Stanford Üniversitesi Öğrencisi Joshua Browder tarafından icat edilmiş ve kullanıma sunulmuştu. 160 bin park cezasına itiraz için ücretsiz avukatlık hizmeti veren bot, şimdi Facebook üzerinden mültecilere yardım edecek. Bot kullanıcılarına "Hiç bir aile üyesi/meslektaşınız size zarar verdi veya sizi tehdit etti mi?' gibi sorular soruyor. Bu sayede ABD, Kanada ve İngiltere'ye sığınma talebinde bulunan kişilerin doldurması gereken formların destekleyici belgelerle tamamlanmasını sağlıyor.

2 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği