Ortak çalışma alanlarından ortak yaşam alanlarına

Girişimci ve gezgin Emmanuel Guisset'nin kurduğu Outsite adlı girişim, uzaktan çalışanlara 17 farklı şehirde çalışma ve yaşam ortamı sunuyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Girişimci ve gezgin Emmanuel Guisset, kendisi gibi dijital göçebelerin şehir hayatından kurtulabileceği bir yer inşa etmek istedi. Deniz kenarında bir ortak çalışma alanı hayal eden Guisset bu iş için yatırım yapmadan önce fikrini denemeye karar verdi. Deniz kenarında bir villanın fotoğraflarını Airbnb’ye koyarak, San Fransisco’dan 1 saat uzaklıkta bir çalışma alanı ilanı veren Guisset daha sonra sahte ilanına yönelik ilgiyi görünce bu fikri gerçeğe dönüştürmeye karar verdi.

17 şehirde birden yaşama imkanı

Outsite adını verdiği proje sadece üç yıl içinde, 17 şehirde birlikte çalışma ve yaşama imkanı sunan bir girişime dönüştü. Outsite tıpkı ortak çalışma alanları gibi çalışıyor ama tek farkı üst katta bir de yatak odanızın olması. Yani mesai bitince ayrılıp evinize gitmek zorunda değilsiniz.

Outsite iş yerlerindeki üç trendi bir araya getiriyor: farklı şirketlerden çalışanlarla birlikte çalışma, diğer yetişkinlerle birlikte yurt benzeri evlerde birlikte yaşama ve internet bağlantısı olan bir yer bulup uzaktan çalışma.

Outsite üyeleri Lizbon’dan Los Angeles’a kadar birçok farklı şehirde bulunan evlere erişim imkanı elde ediyor. Buralarda benzer düşüncelere sahip profesyonellerle birlikte çalışma şansı yakalıyor. Sağlık sigortası ve araç kiralama ortaklıkları ile farklı ülkelerde bu imkanlardan faydalanabiliyor. Outsite’a katılmak için yıllık 200 Dolar ödemek gerekiyor. Ayrıca kaldığınız şehre göre haftalık 300 ila 800 Dolar arası ödeme yapmanız gerekiyor.

Gelecekte daha da popüler olabilir

Outsite’ın şu anda 500’den fazla üyesi var. Bu üyeler esnek yaşama ve çalışma koşulları talep ediyor. ABD’de yetişkinlerin ev satın alma oranının gittikçe azaldığı ve uzaktan çalışmaya yönelik ilginin arttığı düşünüldüğünde gelecekte bu tarz girişimlere daha fazla talep olabilir. 2022’de 5,1 milyon kişinin ortak çalışma alanlarında çalışması bekleniyor.

Dijital göçebelik ortaya çıktığında genellikle genç yazılımcılar ve tasarımcılar bu çalışma yöntemini tercih ediyordu. Ancak bugün Outsite’ın kullanıcılarının yaş ortalaması 34 ve avukatlardan mali müşavirlere kadar pek çok farklı meslekten çalışan uzaktan çalışmayı benimsemiş durumda. Guisset “Benim için dijital göçebeler sadece buz dağının görünen yüzü. Daha çok insan seyahat edip çalışmak istiyor… ve bir yandan da bir topluluğa dahil olmak isteyenler için Outsite Airbnb’den çok daha iyi bir tercih.” diyor.

Kaynak: Quartz

Girişimci ve gezgin Emmanuel Guisset'nin kurduğu Outsite adlı girişim, uzaktan çalışanlara 17 farklı şehirde çalışma ve yaşam ortamı sunuyor. Outsite kullanıcıları Lizbon'dan Los Angeles'a birçok farklı şehirde konaklayabiliyor ve aynı mekanda çalışabiliyor. Dijital göçebeler için iş ve yaşam ortamını bir araya getiren girişimim şu anda 500 adet üyesi var. Üyeler yıllık abonelik ücretinin yanı sıra kaldıkları mekanlara haftalık kira ödüyor.

1 Yorum

  • İşte hayalimdeki girişim. Artık yavaş yavaş eksikliği ülkemizde de hissedilmeye başlandı sanırım.

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği