Magic Leap’in sihirli hayatı

Artırılmış gerçeklik girişimi Magic Leap'in yöneticilerinden Graeme Devine amaçlarının insanların hayatını değiştiren bir ürün geliştirmek olduğunu söyledi.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Google da dair pek çok büyük şirketten yatırım alan artırılmış gerçeklik şirketi Magic Leap’in tam olarak nasıl bir teknoloji üzerine çalıştığı yıllardır merak uyandırıyor. Şirketin çalışanlarından Graeme Devine hem kendi şirketinin hem de artırılmış gerçekliğin geleceğine dair görüşlerini paylaştı. Devine artırılmış gerçekliğin aslında ‘karışık gerçeklik’ olduğunu ve ‘atomlar olmayan bir dünya’ olduğunu belirtiyor.

mixed

Düşündüğünüzden daha çabuk gelecek

Karışık gerçekliğin önümüzdeki iki yıl içinde hayatımıza gireceğini belirten Devine, 5 yıl içinde hayatımızın yarı gerçek yarı sanal hale geleceğini ifade ediyor. 10 yıl sonra ise karışık gerçekliğin hayatımızın her alanında yer alacağını düşünüyor. Devine pazara gelecek ilk artırılmış gerçeklik gözlüğünün sadece başlangıç olacağını ve teknolojinin bu noktadan sonra hızla yayılacağını ifade ediyor.

Google Glass gibi olmayacak

İnsanların karşısına çıkıp “artık atomlara ihtiyacını yok” demenin kolay kabul edilebilir olmadığının farkında olduklarını belirten Devine, Magic Leap’in önceliğinin toplum tarafından kabul edilmek olduğunu dile getiriyor. “İnsanlar bu üründen çekinir ya da kullanıldığında rahatsız olursa bu teknoloji işlemez” diyor.

Ürünü geliştirirken ‘5 mil kuralı’nı göz önünde bulundurduklarını belirten Devine, “İnsanlar Magic Leap’i evde unuttuklarını evden 5 mil (8 km) uzaklaştıktan sonra fark etseler bile geri dönüp almak isteyecekler. Örneğin akıllı telefonlarımız bu tanıma uyuyor ancak Apple Watch uymuyor” şeklinde konuştu.

Dünyayla etkileşimi kuvvetlendirecek

Günümüzde insanların telefonlarından kafasını kaldırmadığını ve kendi küçük baloncuklarının içinde yaşadığını söyleyen Devine, Magic Leap’in bunu değiştireceğini ifade ediyor. Konserlerde insanların telefonlarla kayıt yapmaya çalıştığını ve herkesin konseri 4 inçlik ekranlardan izlediğini belirten Devine, Magic Leap sayesinde anı yaşamanın daha kolay olacağını söylüyor.

Devine, artırılmış gerçeklik sayesinde insanların deneyimlerinin değişeceğini, etkileşimin artacağını belirtiyor. Örneğin artırılmış gerçeklik gözlüğü izlediğiniz bir dizi ya da filmdeki oyuncuların bilgilerini sunacağı için telefonu çıkarıp bakmamıza gerek kalmayacak.

Reklam üzerine de düşündüklerini ifade eden Devine, bunu yapmak zorunda olduklarını yoksa durumun daha kötü hale gelebileceğini belirtiyor. Devine reklamların bile artırılmış gerçeklikle daha eğlenceli bir hal alacağını söylüyor.

Dünyayı değiştirecek

Devine dünyayı değiştirmek gibi bir amacın çok hayali durduğunun farkında olduklarını söylüyor ama ellerindeki teknolojinin ne gibi uygulamalarda kullanılabileceğini bildiği için bu amacın çok da hayali olmadığını ifade ediyor. Dünyayı çok ‘çılgın ve manyak’ bir yer de yapabileceklerini söyleyen Devine, “Eğer teknolojimizi akıllı bir şekilde yönetmesek böyle yapardık” diyor. Bunun yerine Magic Leap’in amacının var olan şeyleri değiştirmek olduğunu belirtiyor.

Magic Leap bilgiyi edinme şeklimizi, birbirimizle iletişim kurma şeklimizi, oyunları ve eğlenceyi deneyimleme şeklimizi değiştirecek. Bu teknolojinin askeri eğitim ve güvenlik gibi konularda da çok ciddi rolleri olacağı da bir gerçek ancak Magic Leap’in asıl amacı hayatımızdaki her şeyi daha ‘sihirli’ bir hale getirmek.

magic-leap-stillUzun süredir artırılmış gerçeklik teknolojisi üzerine çalışan ve büyük şirketlerden yatırım alan Magic Leap'in yöneticilerinden Graeme Devine yaptığı konuşmada şirketin amaçlarından bahsetti. Devine'e göre Magic Leap artırılmış gerçeklik gözlüğü düşündüğümüzden çok daha çabuk hayatımıza girecek. Magic Leap'in Google Glass gibi tepki çeken değil insanların vazgeçemediği bir cihaz üreteceğini vurgulayan Devine, amaçlarının dünyayı ve insanların dünyayla etkileşimini değiştirmek olduğunu dile getirdi.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği