“Lütfen kartuşları yalamayın”

Nintendo yeni oyun konsolu Switch'i geçtiğimiz hafta kullanıma sundu. Konsolu satın alan pek çok kişi, oyunları oynamak yerine kartuşları yalamakla meşguldü.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Nintendo yeni oyun konsolu Switch’i geçtiğimiz hafta kullanıma sundu. Konsolu satın alan pek çok kişi, oyunları oynamak yerine kartuşları yalamakla meşguldü. İnsanların kartuşları yalamasının sebebi ise Nintendo’nun bu kartuşları çok kötü bir tadı olan denatonyum benzoat ile kaplamış olması.

Fare zehirlerinde ve antifrizlerde kullanılan bu madde, insanların bu ürünleri tüketmesini önleme amacı taşıyor. Ayrıca tırnak yeme problemi olan kişiler de tırnaklarını bu madde ile kaplayabiliyor. Nintendo’nun kartuşlarını bu madde ile kaplamasının sebebi ise, SIM kart boyutundaki kartuşların küçük çocuklar ya da evcil hayvanlar tarafından yutulmasını önlemek.

Saatlerce süren acı bir tat

Denatonyum benzoat’ı tüketmenin sağlığa herhangi bir zararı yok ancak insanın ağzında saatlerce süren acı ve ekşi bir tat bırakıyor. Bu haberler sosyal medya üzerinde yaygınlaştıktan sonra ise insanlarda kartuşların tadına dair bir merak oluştu. ‘Nintendo cartridge challenge‘ adı altında pek çok kişi oyun kartuşlarını yalamaya başladı.

Kartuşu yalayan oyunculardan birisi BBC News’e yaptığı açıklamada “Sanki birisi ağzıma bir şişe dolusu yeni otomobil kokusu dökmüş gibiydi.” diyor.

Nintendo: “Kartuşların tadını kötü yapalım da insanlar yemeye kalkmasın.”

Herkes: “Switch kartuşlarının tadı kötü müymüş? BAKALIM NE KADAR KÖTÜYMÜŞ”

Kaynak: Macon

Nintendo yeni oyun konsolu Switch'i geçtiğimiz hafta kullanıma sundu. Konsolu satın alan pek çok kişi, oyunları oynamak yerine kartuşları yalamakla meşguldü. İnsanların kartuşları yalamasının sebebi ise Nintendo'nun bu kartuşları çok kötü bir tadı olan denatonyum benzoat ile kaplamış olması. Fare zehirlerinde ve antifrizlerde kullanılan bu madde, insanların bu ürünleri tüketmesini önleme amacı taşıyor. Nintendo'nun kartuşlarını bu madde ile kaplamasının sebebi ise, SIM kart boyutundaki kartuşların küçük çocuklar ya da evcil hayvanlar tarafından yutulmasını önlemek. Ancak insanlar bu uygulamayı "Kartuşun acı tadına dayanabilir misin?" şeklinde bir meydan okuma olarak algılayıp kartuşları yalamaya ve deneyimlerini sosyal medyada paylaşmaya başladılar.

2 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği