Konsantre olamayanlar için açık ofis gözlüğü

Panasonic ses ve görüş algılarınızı kısıtlayarak önünüzdeki şeye odaklanmanızı sağlayan giyilebilir göz siperleri geliştiriyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Panasonic’in Geleceğin Yaşamı Fabrikası, ses ve görüş algılarınızı kısıtlayarak önünüzdeki şeye odaklanmanızı sağlayan giyilebilir göz siperleri geliştiriyor. Wear Space adı verilen prototip halindeki cihaz özellikle kalabalık ve açık alanlarda çalışan insanların çevredeki dikkat dağıtıcı şeylerden uzaklaşabilmesini sağlıyor. Cihaz Panasonic’in tasarım stüdyosu Future Life Factory (Geleceğin Yaşamı Fabrikası) tarafından, Japon tasarımcı Kunihiko Morinaga ile iş birliği halinde üretildi.

Panasonic, kullanıcının yatay görüşünü yüzde 60 oranında daraltarak önündeki işe odaklanmasını sağlamayı amaçlıyor. Şirket “Açık ofisler ve dijital göçebeler yaygınlaştıkça, çalışanlar işlerine odaklanabilecekleri bir kişisel alan yaratmakta zorlanıyor. Wear Space takıldığında bu tarz bir kişisel alanı anında yaratabiliyor” diyor.

Fiziksel özellikleri

At gözlüğüyle benzer bir görünüme ve estetiğe sahip olan cihaz esnek bir malzemeden kavisli bir şekilde kafayı saracak şekilde imal edilmiş. Gözlerin kenarına doğru uzanan başlık, çevresel görüşü engelleyerek dikkat dağıtıcı şeylerden uzaklaşmayı sağlıyor. Kullanıcının bakış açısı, cihazın iki ucunu iterek ya da çekerek ayarlanabiliyor.

Wear Space klasik kulaklıklar gibi başın üst kısmına baskı yapmıyor. Cihazın içine yerleştirilmiş ses engelleyici kulaklıklar çevresel sesleri durdurmaya yardımcı oluyor. Kullanıcı dilerse kulaklığa Bluetooth üzerinden bağlanıp dilediği müziği ya da sesleri dinleyebiliyor.

Cihazın çalışan bir modeli Mart ayında Panasonic tarafından South by Southwest etkinliğinde tanıtıldı. Hala prototip aşamasında olan ürün 11 Aralık’a kadar kitle fonu toplamaya devam edecek. Wear Space aslında çalışan yetişkinler için geliştirildi ancak ders çalışan çocukların konsantre olabilmesi için de benzer ürünler geliştirme çalışmalar sürüyor. Kingston Sanat Okulu mezunu Masahiko Ito ve Danimarka Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi’nden öğrenciler çocukların konsantrasyonunu geliştirmek ve duruşlarını düzeltmek için özel sandalyeler üretmişti.

Açık ofis demişken bu ofis düzeninin yüz yüze iletişimi yüzde 70 oranında azalttığını gösteren araştırmayı da hatırlayalım.

Kaynak: Dezeen

Panasonic'in Geleceğin Yaşamı Fabrikası, ses ve görüş algılarınızı kısıtlayarak önünüzdeki şeye odaklanmanızı sağlayan giyilebilir göz siperleri geliştiriyor. Wear Space adlı ürün siperleriyle görüşünüzü daraltırken kulaklıklarıyla da dışarıdan gelen sesleri engelliyor. Kullanıcı dilerse kulaklıkları müzik dinlemek için de kullanabiliyor.

5 Yorum

    • Aynen ben yazacaktım siz yazmışsınız. Daha çok odaklanma sorununu çözmek için değilde gizli mesaj olarak çalışanları at gibi çalıştırmak için gibi duruyor.

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği