Kitle fonlamasıyla otomobil geliştirilecek

Müşterilerini araç tasarlama ve üretme süreçlerine dahil etmeyi hedefleyen Hackrod, kitle fonlamasıyla bağış topluyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Hayallerinizdeki otomobili bir video oyunu oynuyormuş gibi kolayca tasarlayabildiğinizi düşünün. Günümüzün araç üretim süreçleri 20. yüzyılda sıkışıp kalmış durumda ve 21. yüzyıl teknolojilerinden faydalanamıyor. Şu anda ortalama bir müşterinin bir araç tasarlaması veya üretmesi için kolay bir yol yok. Kitle kaynaklı çalışma, sanal/artırılmış gerçeklik, yapay zeka ve ileri üretim gibi teknolojiler 21. yüzyıl için yeni bir araç tasarlama/üretme platformu oluşturulmasına yardımcı oluyor. Fakat şu anda bu teknolojiler birbiriyle bağlantısı olmayan noktalar halinde var olmaya devam ediyor.

Bu noktaları birleştirmeyi hedefleyen Hackrod, üretken tasarım, sanal gerçeklik, üç boyutlu yazıcı teknolojisi ve bulut temelli tedarik zincirinden faydalanarak geleneksel otomobil üretimine meydan okumayı amaçlıyor. Bu sayede müşteriler özel seçenekleri belirleyip seçme fırsatı bulacak. Parçaların bulunması, mühendislik çözümlemeleri ve donanımların birleştirilmesi gibi teknik meselelerle ise dijital platform uğraşacak. Böylece şirket müşterilerini otomotiv sektöründe birer eş yaratıcı konumuna taşıyacak. Şirket, ısmarlanan araç çözümlerinin hızlı prototiplemesine imkan sağlayan bir yöntem üzerinde çalışıyor. Hackrod CEO’su Mouse McCoy’un üzerinde çalıştığı Autonomo filmiyle başlamak üzere şirket öncelikle araçlarını tanıtacak daha sonra da tasarımları müşterilerine şablon olarak sunacak. Şu anda Autodesk ile iş birliği yapan Hackrod, görselleştirme ve sanal prototip oluşturma yazılımı Autodesk VRED 3D kullanarak sanal otomobil prototipleri üretiyor. Autonomo filmi için 50 adet otomobil tasarlanması ve üretilmesi planlanıyor.

La Bandita, Hackrod’un kavram kanıtlama aracı olacak. La Bandita’yı başarılı şekilde ürettikten sonra şirket Hackrod platformunu geliştirmeye başlayacak. Araçların 2019 yılı itibariyle üretilmeye başlanması hedefleniyor. Şirket kitle fonlama yöntemiyle şu ana kadar 23 bin 470 Dolar topladı. Hedef ise 50 bin ila 1 milyon Dolar olarak belirlendi.

Kaynak: Micro Ventures

Hayallerinizdeki otomobili bir video oyunu oynuyormuş gibi kolayca tasarlayabildiğinizi hayal edin. Günümüzün araç üretim süreçleri 20. yüzyılda sıkışıp kalmış durumda ve 21. yüzyıl teknolojilerinden faydalanamıyor. Şu anda ortalama bir müşterinin bir araç tasarlaması veya üretmesi için kolay bir yol yok. Hackrod ise üretken tasarım, sanal gerçeklik, üç boyutlu yazıcı teknolojisi ve bulut temelli tedarik zincirinden faydalanarak geleneksel otomobil üretimine meydan okumayı amaçlıyor. Bu sayede müşteriler özel seçenekleri belirleyip seçme fırsatı bulacak. Parçaların bulunması, mühendislik çözümlemeleri ve donanımların birleştirilmesi gibi teknik meselelerle ise dijital platform uğraşacak. Böylece şirket müşterilerini otomotiv sektöründe birer eş yaratıcı konumuna taşıyacak. La Bandita Hackrod'un kavram kanıtlama aracı olacak. La Bandita'yı başarılı şekilde ürettikten sonra şirket Hackrod platformunu geliştirmeye başlayacak. Araçların 2019 yılı itibariyle üretilmeye başlanması hedefleniyor. Şirket kitle fonlama yöntemiyle şu ana kadar 23 bin 470 Dolar topladı.

2 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği