Hyundai araç kiralama girişimine yatırım yaptı

Hyundai, Hindistan'ın talep üzerine ulaşım hizmeti alanına, otomobil kiralama girişimi Revv'e yaptığı 14,3 milyon Dolar'lık yatırımla dahil oldu.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, Hindistan’ın talep üzerine ulaşım hizmeti alanına, otomobil kiralama girişimi Revv’e yaptığı 14,3 milyon Dolar’lık yatırımla dahil oldu. Revv’e yatırım yapan diğer yatırımcılar arasında Japon Dream Incubator, Telama Investment ve otomobil parçaları üreten Sone BLW’den Sunjay Kapoor bulunuyor. Mevcut yatırımcılar Edelweiss ve Beenext de bu yatırım turuna dahil oldu ve Revv toplamda 23 milyon Dolar yatırım topladı.

2015’te kurulan Revv, ABD’li Zipcar şirketine benzer bir şekilde çalışıyor. Hindistan’da 11 şehirde 1000 civarında araçla faaliyet gösteren şirket bugüne dek 300 bin kullanıcıya hizmet verdiğini belirtiyor. Şirketin en önemli özelliklerinden birisi kapıya teslimat. Böylece sıradan otomobil kiralama şirketlerinin teslim noktaları uygulaması da ortadan kalkmış oluyor.

Hyundai, araçların bakımına yardımcı olacak

Şirket önümüzdeki 12-18 ay içinde 30 şehre hizmet vermeyi hedefliyor. Araç filosunun ise 10 bin ila 12 bin arasına çıkarılması planlanıyor. Hyundai’in yatırımında şirkete araç sağlama gibi bir madde bulunmuyordu ancak gelecekte böyle bir durum mümkün olabilir. Revv ayrıca Hyundai’in araçlarla ilgili bilgisinden de faydalanmayı amaçlıyor. Buna göre şirketin araç performansı, bakımı ve tamiri gibi alanlarda Hyundai’den yardım alacağı belirtiliyor.

Revv sadece yeni şehirlere değil aynı zamanda yeni hizmet alanlarına doğru da genişlemek istiyor. Şu anda Revv talep üzerine araç kiralama ve abonelik tabanlı bir ürün (Switch) sunuyor. Ancak daha modüler ve esnek ürünlerin de sunulması planlanıyor. Böylece 15 dakika gibi kısa bir süreliğine bile araç kiralamanın yanı sıra, araç sahipliği gibi çok daha geniş kapsamlı hizmetler de sunulabilecek.

Revv kurucuları Anupam Agarwal ve Karan Jain Hindistan’da nüfusun yüzde 98’inin araç sahibi olmadığını ve bu yüzden ülkede daha özel bir ulaşım çözümüne ihtiyaç duyulduğunu söylüyor. Ola ve Uber gibi şirketler ülkedeki taksi ihtiyacının daha iyi bir şekilde karşılanmasını sağlarken Revv’in hedefi ise uzun mesafeli yolculuklarda hizmet vermek. Şirket ülkede otomobile erişimi yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor.

“Geliri 10 katına çıkaracağız”

Bu yeni yatırımlarla birlikte Revv yeni ürünleriyle hizmetlerini genişletmek istiyor. Agarwal ve Jain, 18 ay içinde geliri 10 milyon Dolar’dan 100 milyon Dolar’a çıkarmayı amaçlıyor. Yeni servislerin önemli olduğunu belirten ikili, gelir hedefinin yarısının bu servislerden sağlanacağını düşünüyor. Ayrıca büyüme için pazarlama harcamalarının da artırılması planlanıyor.

Revv’in en büyük rakibi Zoomcar ise bu yıl 40 milyon Dolar yatırım topladı. Zoomcar Ford ve Mahindra&Mahindra gibi şirketler tarafından destekleniyor. Zoomcar kullanıcıları, kendi araçlarını da servis üzerinden kiraya verebiliyor. Beş yıllık girişim yakında yurt dışına açılmayı planlıyor.

Kaynak: TechCrunch

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, Hindistan'ın talep üzerine ulaşım hizmeti alanına, otomobil kiralama girişimi Revv'e yaptığı 14,3 milyon Dolar'lık yatırımla dahil oldu. 2015'te kurulan Revv, ABD'li Zipcar şirketine benzer bir şekilde çalışıyor. Hindistan'da 11 şehirde 1000 civarında araçla faaliyet gösteren şirket bugüne dek 300 bin kullanıcıya hizmet verdiğini belirtiyor. Hindistan'da şu anda nüfusun sadece yüzde 2'si otomobil sahibi. Revv Hindistan'da otomobil erişimini yüzde 50'ye çıkarmak istiyor.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği