Her eve bir Scarlett Johansson

Metalaştırılmış kadın robotların bir örneği olan Scarlett Johansson robotu 3D yazıcı kullanılarak 18 ayda 50 bin dolar maliyetle üretildi.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Robot ve 3D teknolojileri yaygınlaştıkça (tabii ki) erkekler güzel buldukları kadınların robotlarını yapmaya başladılar. Bu akımın ‘kurbanlarından’ biri de Oyuncu Scarlett Johansson. Hong Kong’da yaşayan Tasarımcı Ricky Ma ‘Mark 1’ adıyla çağırsa da ürettiği robot Scarlett Johansson ile sıradışı bir benzerliğe sahip. Ma, robotu kendi çabasıyla öğrendiği bir yazılım ve 3D yazıcı sayesinde 18 ayda, 50 bin dolara tamamlamış.

Bir erkek beğendiği kadının ilgisini çekemiyorsa onun yerine robotunu yapabilir mi? Birinin Scarlett Johansson’un, Beyonce’nin ya da sizin robotunuzu yapmasını engelleyecek bir yasa var mı? Bu soruların henüz net bir cevabı yok. Ünlülerin balmumu figürleri yapılıyor ancak bu sefer durum biraz farklı. Çünkü Mark 1 hareket ediyor, gülümsüyor ve göz kırpıyor (yakında yapabileceklerinin artacağına da şüphe yok).

https://www.youtube.com/watch?v=wIE7_J1EFLs

Ne var ki Mark 1 pek akıllı değil. Becerebildikleri konuştuğu kişiyi eğlendirecek birkaç tepkiden ibaret. Güzel olduğunu söylediğinizde dudakları hafifçe yukarı kıvrılıyor ve kaşları da utanmış gibi gevşiyor. Mimikleri oldukça gerçekçi (bu kadarının bile birçok kişi için fazlasıyla yeterli olma ihtimali var).

Daha önce birçok robotik laboratuvarı insan kopyası robotlar üretti. Ma’nın bu Frankenstein türevi icadını özel kılan onu evde, kendi imkanlarıyla ve tek başına yapmış olması.

BONUS BİLGİ: Johansson oyunculuk kariyerinde Lucy, Her, Under the Skin gibi birçok sayborg ve yapay zeka temalı bilim-kurgu yapımında rol aldı. Şu günlerde makina – insan kesişimi alanında bir başyapıt olarak kabul edilen Ghost in the Shell‘in çekimlerinde görev alıyor. Film 2017’de vizyona girecek.

Ricky Ma isimli Hong Kong'lu bir tasarımcı Scarlett Johansson'a tıpatıp benzeyen bir robot yaptı. Ünlü oyuncuyu metalaştırmak dışında pek bir özelliği bulunmayan robot 3D yazıcı kullanılarak 18 ayda tamamlandı.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği