Haftanın Özeti: 32

1 -7 Haziran 2015 tarihleri arasında Türkiye ve dünyadan haber, site, yazılım, donanım, cihaz, video ve trendler.

İnternet / Girişimler

  • Idealab‘in Kurucusu Bill Gross TED sunumunda başarılı internet ve teknoloji girişimlerinin ortak noktasını paylaşıyor (ipucu: Zamanlama). 7 dakikalık bedava danışmanlık. Nimet değil de nedir?.

  • Google’ın Başkanı Eric Schmidt bu hafta yatırımcılarına yönelik yaptığı konuşmadabirçok şirket yıkılacak ama biz kalacağız” dedi. İcra Kurulu Başkanı Larry Page ise “umutlu olmalıyız” diyor. Hayırlısı bakalım.
  • Google ile ilgili bir diğer önemli gelişme mahremiyet ayarlarına yönelik yeni kontrol merkezi oldu. Şuradan bakabilirsiniz (bence kesinlikle bakın).
  • Microsoft, Wunderlist‘i satın aldı.
  • Benim de uzun süredir kullandığım Pocket, sonradan okumak için web içeriğini arşivlemenizi sağlıyor. Hakkındaki en son gelişme Firefox web tarayacısının menüsünde standart olarak yer almaya başlaması oldu. Sebepleri ve hedeflerini okuyalım.

1-B6MVJvcOWqb81Qse0JMvcw

  • Abra, hiçbir havale masrafı olmadan, araya banka sokmaya gerek duymadan, güvenli ve mahrem bir şekilde para transferi yapmayı mümkün kılan bir girişim. Üstelik sadece elektronik değil; nakit parayla çalışıyor. İsterseniz mevcut banka hesabınıza da bağlayabiliyorsunuz. Transfer işlemlerini Bitcoin’in de temel aldığı blockchain yapısını kullanarak gerçeleşitiriyor. Blockchain’in nasıl çalıştığını Bitcoin üstünden anlatan bir videoyu aşağıya ekliyorum (kimse bunu Türkçe anlatmak istememiş, link verecek Türkçe makale bulamadım). Sitesinden Abra’ya ön kayıt olabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=UzIQ3dPf_XA

  • Statusgator: 100’den fazla bulut tabanlı hizmeti tek noktadan kontrol edebileceğiniz bir web uygulaması. Hangi hizmet çöktü, hangisi ayakta bilmek için. Harici hizmetlere bağlı hizmet sahipleri için gayet faydalı.
  • Drop Shop, ürettiğiniz dijital içeriği Dropbox üstünden satmanızı sağlayan basit, işlevsel ve iyi bir fikir. Satış geliriniz 10 euro’yu aşınca bedeli size aktarıyor. Pek çok aracı gibi yüzde 10 komisyonla çalışıyor.
  • Yaz geliyor, tatiller başlıyor. Bilmediğiniz ülkelerde, şehirlerde dolaşırken kullanabileceğiniz ücretsiz yürüyüş rehberleri: Follow Along.
  • Bir tasarımcıysanız ve New York’u ziyarete gidecekseniz şu adresi elinizin altında bulundurmanızda fayda var.
  • Readbug: Bağımsız dijital dergiler için birçok yayın tarafından kullanılan yayın ve arşiv platformu.
  • İnternet ansiklopedisi Wikipedia’nın tasarımını güzelleştiren masaüstü ve mobil eklenti: Wikiwand. Bir denerseniz geri dönmeniz zor.
  • Yakın zamanda gündeme bomba gibi düşen bir (çok afedersiniz) ‘Sıçan Teyze‘ vardı. Sebebi anlaşılmaz bir şekilde İstanbul’daki Şişli Etfal Hastanesi’nin koridoruna yüzlerce kişinin ortasında ve tekniğini kimsenin anlayamadığı bir şekilde ‘ediveren’ teyzemiz artık bir mobil oyun olarak karşımızda (bu oyun sayesinde teyzemizin aslında ne kadar zor bir şey başardığını anlayabiliyoruz). Konuyla ilgili hala gizemini koruyan detay, teyzemizin hastanenin tuvaleti dururken neden o noktayı tercih ettiği. Bu eylemiyle ülkede tetiklediği olayları düşününce o koordinat dünyanın gizemli manyetik alanlarından biri olabilir. Bu kadar bahsetmişken dayanamayıp teyzemizi paylaşayım dedim. Gelecek nesiller böyle bir şeyin yaşandığını bilmeli. İŞTE O ANLAR!

  • Web sitenizi 40’tan fazla parametreye bağlı olarak inceleyen site: Peek.

18 Yorum

  • Asagida yakaldigim bazi yazim hatalari var. Benim gibi siteyi ilgiyle takip edenler icin sitenim kusursuz olarak devam etmesi yerinde olur :) duzeltmeleri yaptiktan sonra bu yorumu siliniz lutfen.

    ilgisiniz yerine ilgilisiniz olmali

    Oyun oynarken kasları zarar gören ve ameliyatla kenidne gelen Lee Young-ho.(kendine olmali)

    ABD her yıl Green Card Lottery (Yeşil Kart Piyangosu) adı altında her yıl dünyanın birçok ülkesinden yapılan ücretsiz başvurular arasından binlerle ifade edilen sayıda göçmen kabul ediyor.
    (Her yil fazla kullanilmis)

  • Uzunluk ve yorum konusunda kusursuz denilecek bir özet… Gayet güzel bir derleme.
    *Teşekkür ederim

  • “Mekke. İslam camiasının o bölgede Kabe dışında dikkat çekici bir şeyin varlığına izin vermesini / tahammül edebilmesini anlamak güç.”
    amirim biz böyle bir şey olmasını, kat’iyen istemiyoruz, buna Müslümanların büyük çoğunluğu da dahil (zannımca). Ama bunlara engel olamıyoruz, dur diyemiyoruz.

  • amirim; wikiwand çok güzel ama türkçe vikipedi de çalışmıyor.
    Bir de Dennis kısmında dinamik kelimesi yanlış yazılmış.
    Google ın okyanus macerası: http://www.chip.com.tr/haber/google-simdi-de-okyanusa-daldi_56200.html
    microsoft un yeni benzerliğimizi ölçme sitesi: http://www.chip.com.tr/haber/twins-or-not–hit-olmaya-aday-yeni-site_56190.html
    http://www.chip.com.tr/haber/chrome-icin-yeni-flash-yetenegi_56195.html
    haberleri de ilginçti bu hafta.

  • Blogunuzu üç haftadır takip ediyorum.Benim gibi sıradan bir üniversite öğrencisi için çok güzel keyifli oluyor.Zevk alarak okuyorum :)
    Benimde katkım olsun istedim.Belediyelere twitter yoluyla uyarı gönderen BOZUK YOL adı altında uygulama mevcut.Gerçekten faydası oluyor.Bilgilendirmek istedim.İos için linki paylaştım.
    (https://itunes.apple.com/tr/app/bozukyol/id937687133?l=tr&mt=8 )
    Blogunuzu özenle okuyorum ve okumaya devam edeceğim.
    Sizin yazılar sayesinde ingilizce ihtiyacımı farkettim.En kısa zamanda bu konuyada el atıyorum ;)
    Sanki sizinle konuşacak çok şeyim varmış gibi hissediyorum. Ama yorumuda uzatmak istemiyorum.Kaleminize kuvvet diyorum başkada bir şey demiyorum :))

  • Ben 50 yaşında emekli bankacıyım.İsmimden dolayı sezgilermde çok kuvvetli…sizi özenle takip ediyorum ve seviyorum ve bilgilerinizi 18 yaşında üniversiyeye hazırlanan oğluma ben okuyorum….umutla sizi takip edecek günü bekliyorum…..bir anne olarak ben de oğlumun blogunuzda yorum yapmasını arzu ediyorum….ailenize ve size sevgiler..Sezgin Zeytin

  • Serdar Bey Merhaba,yeni sayfa duzeniniz ile ilgili olarak; gecen hafta ilk defa okumaya baslayip iceriklerin sonuna geldigimde,1-Genel Gundem 2-Bilim-Teknoloji 3… olan satiri pas gecmisim ve butun yazilanlarin Genel Gundem ile sinirli oldugunu zannetim.O satiri daha belirgin hale getirmek faydali olabilir.Tesekkurler.

  • bir cok blokda bulabileceğim her konudaki bilgileri sizlerde bulduğum için emeklerinize teşekkür ederim

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği