Facebook Workplace kullanıma sunuldu

Facebook, işletmelerin çalışanların iletişim halinde kalmasını sağlamak için kullanabileceği Facebook Workplace versiyonunu kullanıma sundu.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Facebook şirketlere özel yeni versiyonu Workplace’i kullanıma sundu. Bir süredir Facebook’un kendi bünyesinde kullandığı ve bin kadar farklı şirkete sunduğu iş yeri versiyonu, sıradan Facebook’a göre bazı farklılıklar gösteriyor.

Pazartesi gününden itibaren tüm şirketlerin başvurusuna açılan Workplace, Slack ya da HipChat gibi şirket içi iletişim uygulamalarının önemli bir rakibi olabilir.

Workplace’i en basit şekilde tanımlamak istersek, bildiğimiz Facebook’un sadece iş yerindeki arkadaşlarımızla iletişim kurmak için kullanabileceğimiz daha sade ve reklamsız hali diyebiliriz. Workplace’te her kullanıcının yine kendine ait hesabı var ama bu hesapları arkadaş olarak eklemek yerine sadece takip edebiliyorsunuz. Bunun dışında ana sayfa, etkinlikler, gruplar ve mesajlar gibi uygulamalar normal Facebook’ta olduğu gibi kullanılabiliyor.

Yeni özellikler

Facebook Workplace’i tüm şirketlerin kullanımına sunduğunu duyururken yakında eklenecek yeni özelliklerden de bahsetti. Örneğin; yakında Workplace kullanan şirketler, birden fazla şirketin çalışanlarının dahil olduğu gruplar kurabilecek. Böylece ortak bir proje üzerinde çalışan şirketler bu konu hakkında kolaylıkla iletişim kurabilecek.

Ayrıca herhangi bir çalışan Workplace kullanarak canlı yayın yapabilecek. Facebook, şirket yöneticilerinin tüm çalışanlara kolayca ulaşabilmek istemesi üzerine böyle bir özelliği ekleme kararı aldıklarını belirtti.

Bunların dışında, Workplace mesajlaşma uygulaması, şirket içi iletişim için sesli ve görüntülü aramaları da destekleyecek. Ayrıca Workplace’in ana sayfasında, hakkında en çok konuşulan gönderileri de görmek mümkün olacak.

Ücretlendirme

Tüm bu ekstra özellikler ve reklamsız arayüz için Facebook’un aylık belirli bir ücret alması gerekiyor. Bu ücretlendirme, aylık aktif kullanıcı sayısı üzerinden yapılıyor. Kullanıcı sayısı arttıkça Facebook ücretlendirmede indirime gidiyor.

Buna göre ilk 1000 kullanıcı için aylık kullanıcı başına 3 dolar, 1001 ila 10 bininci kullanıcılar için aylık kişi başı 2 dolar, 10 binden sonra eklenecek her yeni kullanıcı için ise aylık 1 dolar ödeme yapılacak.

Kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve eğitim kurumları Workplace’i ücretsiz olarak kullanabilecek.

İş birlikleri

Facebook ayrıca Workplace Partners Program adında yeni bir özelliği de tanıttı. Bu özellikle birlikte Deloitte ve Microsoft gibi şirketler kendi yazılım ve hizmetlerini Workplace üzerinden kullanıma sunacak.

Bulut depolama hizmeti sunucusu Box da Workplace Partners Program’in bir parçası olacak ve kullanıcıların dosyalarını bulut üzerinde depolayıp paylaşmalarını sağlayacak. Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili olarak Business Insider’a konuşan Box CEO’su Aaron Levie şunları söyledi: “Bence Workplace, Slack gibi iletişim uygulamalarının birebir rakibi değil. Şirket içinde iletişim kurma ve diğer çalışanlara ulaşma alanında daha geniş bir deneyim mevcut ve Facebook bunun peşinde. Sadece anlık iletişimden çok daha geniş bir iletişim alanı söz konusu. Yeni nesil şirket yazılımları ve teknolojileri alanında çok büyük bir ivme oluştu ve buna şahit olmak heyecan verici.”

Kaynak: Business Insider

Facebook'un uzun süredir kendi içinde kullandığı ve bugüne dek 1000 kadar şirketle anlaşarak onların da kullanımına sunduğu Workplace versiyonu artık tüm şirketler tarafından kullanılabilecek. Normal Facebook'un sadece iş arkadaşları ile iletişim için kullanılabilen versiyonu şeklinde tanımlayabileceğimiz Workplace çalışanların daima iletişim halinde kalması ve projeler üzerinde çalışabilmesi için kullanılacak.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği