Düşünce gücüyle Netflix kullanmak mümkün

Netflix mühendisleri kumandaya bile ihtiyaç duymadan, sadece beyin gücüyle içerikler arasında dolaşmayı mümkün kılan bir kafa bandı geliştirdi.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Yaşı yetenler hatırlayacaktır, eskiden televizyonlarda uzaktan kumanda teknolojisi yoktu ve televizyonun üzerindeki düğmelere basılarak kanal ayarlanırdı. Kimse yerinden kalkmak istemediği için de evin küçük çocuğu uzaktan kumanda gibi kullanılırdı. Sonra uzaktan kumandalar evlere girmeye başladı ve televizyon izlemek çok daha rahat hale geldi.

Ancak bu rahatlık Netflix mühendisleri için yeterli gelmemiş olacak ki kumandaya bile ihtiyaç duymadan, sadece beyin gücüyle içerikler arasında dolaşmayı mümkün kılan bir kafa bandı geliştirdi.

Hack Günü ürünü

Her yıl Netflix çalışanları ‘Hack Günü’ adı verilen bir etkinlikte bir araya gelerek yeni ve havalı fikirler bulmaya çalışıyor. Örneğin 2016’da sanal gerçeklik içerikleri için bir video mağazası açma fikri bu etkinlikten çıkmıştı. Bu yıl çalışanlar gözünü zihin kontrolüne dikti.

 

Netflix çalışanları, MindFlix adı verilen bir kafa bandı geliştirdi. Beyinden gelen EEG sinyalerini algılayabilen bu bant kişinin kafasını yukarı aşağı ya da sağa sola hareket ettiğini algılayarak Netflix’in kontrol edilmesini sağlıyor. Başı hareket ettirerek içerikler arasında gezinmek çok etkileyici gelmeyebilir. Ancak cihazın asıl özelliği, kullanıcının videoyu oynatmayı düşünmesiyle birlikte videonun oynamaya başlaması.

Üretilmeyebilir

Cihaz şimdilik sadece kavram kanıtı işlevi görüyor. Netflix mühendisleri bu teknolojiyle mümkün olabilecek diğer kullanım şekillerini de keşfetmek için çalışma yürütecek. Cihaz Netflix bünyesinde kullanılmak üzere piyasaya çıkmayabilir ancak Hack Günü’nde ortaya çıkabilen sonuçları görmek adına güzel bir örnek.

Hack Günü’nde ortaya çıkan diğer fikirler arasında; mesajları Stranger Things tarzında gösterebilen bir Noel kazağı, belgesel izledikten sonra kullanıcıların ilgili yardım kuruluşlarına bağış yapması için ekrana gelen bir bağış sayfası, birden fazla Netflix hesabı olan kullanıcılar için bir sosyal izleme deneyimi ve Stranger Things bilgisayar oyunu gibi örnekler bulunuyor.

MindFlix belki günümüzün en çok ihtiyaç duyulan teknolojik yeniliği değil ancak en havalılarından birisi olduğunu söylemek mümkün.

Kaynak: Computer World

Her yıl Netflix çalışanları 'Hack Günü' adı verilen bir etkinlikte bir araya gelerek yeni ve havalı fikirler bulmaya çalışıyor. Bu yıl çalışanlar gözünü zihin kontrolüne dikti ve MindFlix adı verilen bir kafa bandı geliştirdi. Beyinden gelen EEG sinyalerini algılayabilen bu bant, kişinin kafasını yukarı aşağı ya da sağa sola hareket ettiğini algılayarak Netflix'in kontrol edilmesini sağlıyor. Başı hareket ettirerek içerikler arasında gezinmek çok etkileyici gelmeyebilir. Ancak cihazın asıl özelliği, kullanıcının videoyu oynatmayı düşünmesiyle birlikte videonun oynamaya başlaması.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği