Botlar interneti ele geçirdi

Imperva Incapsula Bot Trafiği Raporu'na göre, günümüzde botlar dünya çapında internet trafiğinin yarısından fazlasını oluşturuyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Imperva Incapsula Bot Trafiği Raporu’na göre, günümüzde botlar dünya çapında internet trafiğinin yarısından fazlasını oluşturuyor. Bu botların fonksiyonu, sistematik olarak Twitter’dan siyasi mesaj paylaşan botlardan, Facebook’ta ana sayfanıza düşecek haberleri bulabilmek için çalışan botlara kadar geniş bir çeşitliliğe sahip.

Botların bazıları, web sitelerini taklit ederek kullanıcıların giriş bilgilerini çalıyor, sitelerin reklam gelirlerini çalıyor ya da DDoS saldırılarıyla sahte trafik yaratıp siteleri kullanılmaz hale getiriyor. Bu botlara ‘kötü bot’ adı veriliyor. Rapor, botlar tarafından her yıl yaklaşık 7 milyar Dolar’lık reklam sahteciliği yapıldığını gösteriyor.

Durum iyiye gidiyor

Her ne kadar kötü botlar çoğunlukta olsa da yıllar içinde oranlarının artmadığı görülüyor. İyi botların artan rakamları geleceğe dair umut vaat ediyor. İyi botlar, internet deneyiminizi iyileştirme amacıyla geliştirilmiş botlara deniyor. Bu botlar ana sayfanıza kaliteli içerik gelmesini ya da arama sonuçlarınızın daha isabetli olmasını sağlıyor.

Kötü botların etkilerini azaltma çalışmaları hızla devam ediyor. Reklam ajanslarının, botların yaratabileceği zararları sınırlandırmak için aldığı önlemlerin yanı sıra, yeni yasalar da bot hareketlerini azaltmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl, Better Online Ticket Sales (BOTS) adı verilen yasayla, botların çok talep gören etkinliklerin biletlerini satın alıp daha sonra karaborsada daha yüksek fiyatla satması yasa dışı hale geldi. Benzer önlemlerin yakın gelecekte daha fazla görülmesi bekleniyor.

Kaynak: Futurism

Imperva Incapsula Bot Trafiği Raporu'na göre, günümüzde botlar dünya çapında internet trafiğinin yarısından fazlasını oluşturuyor. Botların bazıları, web sitelerini taklit ederek kullanıcıların giriş bilgilerini çalıyor, sitelerin reklam gelirlerini çalıyor ya da DDoS saldırılarıyla sahte trafik yaratıp siteleri kullanılmaz hale getiriyor. Bu botlara 'kötü bot' adı veriliyor. Rapor, botlar tarafından her yıl yaklaşık 7 milyar Dolar'lık reklam sahteciliği yapıldığını gösteriyor. Ancak internet deneyimini daha iyi hale getirmeyi amaçlayan iyi botların sayısının artması ve bu alanda yapılan yasal düzenlemeler geleceğe biraz daha umutlu bakmamızı sağlıyor.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği