Artırılmış gerçeklikle çevreyi kontrol etmek: Reality Editor 2.0

Reality Editor 2.0 ile telefonunuzu fiziksel bir nesneye doğru tuttuğunuzda, ekranda o nesneye dair bilgiler ve ilgili hizmetler listeleniyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Reality Editor, fiziksel dünya için geliştirilmiş bir web tarayıcısı. Telefonunuzu ya da tabletinizi fiziksel bir nesneye doğru tuttuğunuzda, ekranda o nesneye dair bilgilerin yanı sıra, onunla ilgili hizmetler de listeleniyor. Reality Editor platformu tamamen açık ve herkesin Reality Editor’le kullanılabilen nesneler ve uygulamalar geliştirmesini kolaylaştırmak için tamamen web standartları üzerine kurulu. Geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan Reality Editor 2.0 şu özellikleri bünyesinde barındırıyor:

  • World Wide Web içerik üretimi
  • Alansal arama – Çevrenizdeki fiziksel ortamdaki ilgili bilgiler arasında arama yapma
  • İki yönlü artırılmış gerçeklik – Gerçek zamanlı etkileşim sistemi
  • Şeylerin interneti cihazlarını bağlamak için özel ve merkezi olmayan altyapı
  • Mantık oluşturma – Artırılmış gerçeklik için geliştirilmiş bir görsel programlama dili

iOS üzerinde çalışan Reality Editor’ü indirip, Philips Hue Lights ya da Lego WeDo 2.0 ile deneyebilirsiniz.

HTTPS üzerinden güvenli para aktarımı

Reality Editor, web üzerinden güvenli para aktarımları gerçekleştirebiliyor. Yani şirketler güvenli ödeme uygulamaları geliştirebilir. Böylece otopark ücretini ya da paylaşımlı bir aracın ücretini sadece telefonunuzu o noktaya doğru tutarak ödeyebilirsiniz.

WebSockert aracılığıyla çift yönlü artırılmış gerçeklik

Çift yönlü artırılmış gerçeklik adı verilen teknoloji ile, çevrenizdeki makinelerle gerçek zamanlı etkileşim kurmanız mümkün. Örneğin bir robotik kol, drone ya da otomobiliniz ile bu şekilde etkileşim kurmanız mümkün olabilir.

Bulut üzerinden alansal arama

Reality Editor, alansal arama adı verilen bir kullanıcı arayüzü paradigması gösteriyor. Böylece Reality Editor, büyük veri kullanarak bulut üzerinden size çevrenizdeki daha iyi seçenekleri gösteriyor.

Fiziksel dünyaya bağlanma

Reality Editor’ün oldukça kolay arayüzü, bir çok ‘Şey’i birbirine bağlayabiliyor. Örneğin, Lego’dan aldığınız bir oyuncağı, Reality Editor’ün web sitesinde bulunan Kullanıcı Arayüzü 101’i kullanarak harekete geçirebilirsiniz.

Oyuncaklar için mantık oluşturma

Eğer daha derine dalmak ve çevrenizdeki fiziksel şeylere nasıl davranmaları gerektiğini söylemek istiyorsanız, mantık oluşturma arayüzünü kullanabilirsiniz. Mantık oluşturma, öğrenmesi oldukça kolay olan bir görsel programlama sistemi.

Özel ve merkezi olmayan şeylerin interneti

Reality Editor ile birlikte sıradan bir kitap ayracı, Evinizdeki cihazlara uyku vaktinin geldiğini bildiren bir araç olabilir. Bu iletişim özel ve merkezi olmayan bir şekilde gerçekleşir. Bir internet bağlantısının kullanılmasına gerek duyulmaz.

Ev için mantık oluşturma

Mantık oluşturma sistemi, tüm evinizi programlamak için kullanılabilir. Eğer denemek isterseniz başlangıç uygulamasını (Starter App) indirip Philips Hue ışık sisteminizi kontrol edebilirsiniz.

Kaynak: MIT

Reality Editor, fiziksel dünya için geliştirilmiş bir web tarayıcısı. Telefonunuzu ya da tabletinizi fiziksel bir nesneye doğru tuttuğunuzda, ekranda o nesneye dair bilgilerin yanı sıra, onunla ilgili hizmetler de listeleniyor. Reality Editor platformu tamamen açık ve herkesin Reality Editor'le kullanılabilen nesneler ve uygulamalar geliştirmesini kolaylaştırmak için tamamen web standartları üzerine kurulu.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği