3D taramayla kişiye özel yüz bakım maskesi

Neutrogena, müşterilerine yüz ürünleri konusunda daha iyi öneriler sunabilmek için MaskiD adlı iOS uygulamasını geliştirdi.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Geçtiğimiz yıl CES fuarında Neutrogena, iPhone’lara takılan Skin360 adlı cihazı tanıtmıştı. Bu cihaz kullanıcının yüzünü tarayarak cilt durumunu ve nem seviyelerini belirleyebiliyor. Bu yılki fuar için şirket bu cihazı kullanarak kişiye özel yüz maskeleri öneren yeni iOS uygulaması MaskiD’i geliştiriyor.

Uygulamanın çalışması için Skin360 cihazını kullanmak zorunlu değil ama Neutrogena cihazın daha detaylı veriler sunabileceğini söylüyor. Ama cihaz yoksa da uygulama iPhone X, XS ve XR telefonların kameralarında bulundan TrueDepth teknolojisini kullanarak kullanıcının yüzünün üç boyutlu görselini oluşturabiliyor. Böylece her maske, kullanıcının yüzüne tamamen oturacak şekilde üretilebiliyor. Göz boşlukları ve ağız boşluğu, her kullanıcının göz ve ağız şeklinde göre ayarlanıyor.

Farklı cilt durumlarına farklı bileşenler

Şirket başlangıçta beş adet bileşen sunuyor: stabilize C vitamini, saflaştırılmış hiyalüronik asit, niasinamid, krizantem ve N-asetilglukozamin. Her maskenin altı bölgesi bulunuyor. Bunlar: alın, göz çevresi, yanaklar, burun, çene ve yanak-çene çizgileri. Her bir bölge için farklı bileşenler seçilebiliyor. Örneğin, yanaklarınız yeterince canlı değilse o bölgeye stabilize C vitamini maskesi uygulayabilirsiniz. MAskeler şimdilik farklı bölgeler için farklı renklerde gösteriliyor ancak uygulama ve maskeler kullanıma sunulduğunda bu durum değişebilir.

Skin360 cihazına sahip olan kişiler ciltlerinin nem değerlerini ve çizgilerini daha derin seviyelerde ölçebilecek ve hangi maskenin kendilerine daha uygun olduğunu belirleyebilecek. Neutrogena maske ücretleri hakkında bir bilgi vermedi ancak maskelerin bu yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.

Kişisel ürünler kozmetiğe yön veriyor

Genel olarak Neutrogena’nın kişisel ürünlere odaklanması çok şaşırtıcı değil. Güzellik şirketleri bir süredir kişiselleşmeye öncelik veriyor. Geçtiğimiz yıl CES fuarında kişiye özel şampuan ve saç kremi gibi ürünler de görmüştük. Neutrogena binlerce farklı ürün satıyor ve Skin360 müşterilere bu ürünler arasından hangisinin kendilerine uygun olduğunu anlayabilmeleri için yardımcı oluyor. Böylece ürün satışı ve memnuniyetinde artış gerçekleşiyor. MaskiD ise müşterilere, yüzlerine hangi ürünü uygulayacakları konusunda daha fazla bilgi ve kontrol sunuyor.

Şirket sonuçta yapay zekanın, ciltteki değişiklikleri algılayabileceği ve öneriler sunabileceği bir uygulama geliştirmek istiyor. Ancak bunun için Neutrogena’nın çok fazla kullanıcı verisine ihtiyacı var. Bu veriler de Skin360 ve MaskiD gibi uygulamalar üzerinden toplanıyor.

Şirket kullanıcıların verilerini ve fotoğraflarını şifrelediğini ve bu bilgileri, ürünü geliştirmek için kullandığını söylüyor. Şirket kullanıcıları Skin360 satın almaya ve buna göre kararlar vermeye zorlamıyor ama kullanıcıların böyle davranmasını tercih ediyor. Böylece hem daha iyi önerilerde bulunabilmeyi hem de daha fazla veri toplayabilmeyi hedefliyor.

Kaynak: The Verge

Neutrogena, müşterilerine yüz ürünleri konusunda daha iyi öneriler sunabilmek için MaskiD adlı iOS uygulamasını geliştirdi. MaskiD kullanıcının yüzünü inceleyerek üç boyutlu görselini oluşturuyor. Yüzün farklı bölgelerindeki cilt yapısına göre değerlendirmelerde bulunan uygulama, kullanıcıya farklı içeriklerden oluşan yüz maskeleri öneriyor. Uygulama ile hem müşterilerin ürün seçmesine yardımcı olunuyor hem de toplanan müşteri verileri yapay zekanın geliştirilmesi için kullanılıyor.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği