“300 milyon telefonda makine öğrenimi bulunacak”

Deloitte tarafından yayınlanan rapor, 2017'de yapay sinir ağı ve makine öğrenimi fonksiyonlarının akıllı telefonlarda kullanılmaya başlayacağını öngörüyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Deloitte tarafından yayınlanan rapor, 2017’de yapay sinir ağı ve makine öğrenimi fonksiyonlarının akıllı telefonlarda kullanılmaya başlayacağını öngörüyor. Bu yıl içinde satılacak akıllı telefonların beşte biri yani 300 milyon civarında akıllı telefon bu teknolojilerle donatılmış olacak. Bu yapay zeka, bina içi navigasyondan görsel sınıflandırmaya, artırılmış gerçeklikten konuşma algılamaya kadar pek çok farklı alanda kullanılacak.

Deloitte buna ek olarak, bu araçların internete bağlı şekilde kullanılmasına gerek olmayacağını belirtti. “Cihaz üzerindeki makine öğrenimi sistemleri, işlemlerin daha hızlı, daha iyi ve daha fazla mahremiyetle gerçekleştirilmesini sağlayacak” diyor.

Başka konular üzerinde de yorumları bulunan raporda, makine öğrenimi konusunda yapılan tahminler en belirgin olanlarıydı. Örneğin Huawei, Amazon’un Alexa yazılımını kullanan bir akıllı telefon üreteceğini açıkladı. Android’in makine öğrenimi özellikleri bulunuyor ve dijital asistanlar tüm yeni nesil telefonlarda mevcut.

Makine öğrenimi cihaz içinde gerçekleşecek

2016’da da makine öğrenimi yeteneği bulunan bazı cihazlar üretilmişti ancak bu işlemlerin çoğu bulut üzerinden gerçekleştiriliyordu. 2017’de daha hızlı işlemciler sayesinde cihazlar bu işlemleri kendi başına halledebilecek. Deloitte, akıllı telefonların, makine öğrenimini mobil hale getiren ilk cihazlar olacağını belirtirken raporda şu ifadelere yer verildi:

“Bu yetenekler gelecekte on milyonlarca drone, tablet, otomobil, sanal ve artırılmış gerçeklik cihazları, tıbbi cihazlar, şeylerin interneti cihazları ve şu anda öngöremediğimiz pek çok farklı cihazda da yer alacak.”

Rapordaki diğer öngörüler ise şu şekilde:

  • Bir hizmet olarak bilişim teknolojileri (IT), 2018’in sonunda 550 milyar Dolar’lık bir market haline gelecek.
  • Aktif olarak kullanılan parmak izi okuyucu cihazlar, bu yılın başından itibaren 1 milyar adedi aşacak.
  • DDoS saldırıları terabit boyutuna ulaşacak ve IoT cihazları hiç olmadığı kadar müdahaleye açık hale gelecek.
  • Otonom sürüş, otomatik acil frenleme sistemleri ile hayatımıza girecek ve 2022’ye kadar 6 bin kişinin hayatını kurtarmış olacak.
  • 5G’nin temelleri atılmaya başlandı ve önümüzdeki dönemde 4G’den çok daha fazla bir iletişim değişimi yaratacak.
  • 2022’ye kadar, kapalı alanlarda da GPS benzeri dijital navigasyon hizmetleri bulunacak.
  • Televizyon reklamları için artık hedef artıştan ziyade, mevcut durumu korumak olacak.
  • Tablet satışları düşmeye devam edecek ve 2017’de 160 milyon cihaz satılacak.
Kaynak: ZDNet

Deloitte tarafından yayınlanan rapor, 2017'de yapay sinir ağı ve makine öğrenimi fonksiyonlarının akıllı telefonlarda kullanılmaya başlayacağını öngörüyor. Bu yıl içinde satılacak akıllı telefonların beşte biri yani 300 milyon civarında akıllı telefon bu teknolojilerle donatılmış olacak. Bu yapay zeka, bina içi navigasyondan görsel sınıflandırmaya, artırılmış gerçeklikten konuşma algılamaya kadar pek çok farklı alanda kullanılacak.

Rapordaki diğer öngörüler ise şu şekilde:

  • Bir hizmet olarak bilişim teknolojileri (IT), 2018'in sonunda 550 milyar Dolar'lık bir market haline gelecek.
  • Aktif olarak kullanılan parmak izi okuyucu cihazlar, bu yılın başından itibaren 1 milyar adedi aşacak.
  • DDoS saldırıları terabit boyutuna ulaşacak ve IoT cihazları hiç olmadığı kadar müdahaleye açık hale gelecek.
  • Otonom sürüş, otomatik acil frenleme sistemleri ile hayatımıza girecek ve 2022'ye kadar 6 bin kişinin hayatını kurtarmış olacak.
  • 5G'nin temelleri atılmaya başlandı ve önümüzdeki dönemde 4G'den çok daha fazla bir iletişim değişimi yaratacak.
  • 2022'ye kadar, kapalı alanlarda da GPS benzeri dijital navigasyon hizmetleri bulunacak.
  • Televizyon reklamları için artık hedef artıştan ziyade, mevcut durumu korumak olacak.
  • Tablet satışları düşmeye devam edecek ve 2017'de 160 milyon cihaz satılacak.

4 Yorum

  • Makine öğrenimi sosyal medya eğitimi ile birlrştitrilse örneğin instagramda yazışma, tewetter de yazışmak. Bilinç ve eğitim seviyesi iyi insanların bu ortamlarda çoğalması sağlanır. Şimdiki durumda bu ortamlar serseri lümpen marjinal pisliklerden geçilmiyor. Türk dizilerinden çukur gibi olmuş sosyal medya.

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği