2001: Bir Uzay Efsanesi yeniden beyaz perdede

2001: Bir Uzay Destanı filminin orijinal 70 mm'lik kopyasından oluşturulmuş sürümü Cannes'da gösterildikten sonra ABD'de yeniden vizyona girecek.

Haber Özeti

Tam Sürüm

50 yıl önce yayımlanan “2001: Bir Uzay Destanı” filminin halen izleyenlerini düşündürmeye devam ettirdiğini daha önceki haberimizde aktarmıştık. Şimdi ise filmin orijinal 70 mm kamera negatiflerinden oluşturulmuş ve üzerinde herhangi bir düzeltme yapılmamış hali Cannes film festivalinde 12 Mayıs’ta gösterilecek. 18 Mayıs’ta ise ABD’de filmin düzeltilme yapılmamış halinin yeniden vizyona girmesi bekleniyor. 

Bunun yanında yıl sonuna doğru filmin, Christopher Nolan danışmanlığında restore edilmiş 4k HDR Blu-ray sürümü marketlerde yerini alacak.

Kaynak: ign

2001: Bir Uzay Destanı filminin orijinal 70 mm'lik kopyasından oluşturulmuş sürümü 12 Mayıs'ta Cannes'da gösterildikten bir hafta sonra ABD'de yeniden vizyona girecek. Bunun yanında yıl sonuna doğru filmin, Christopher Nolan danışmanlığında restore edilmiş 4k HDR Blu-ray sürümünün piyasaya çıkması bekleniyor.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği