1880’den bugüne küresel ısınmanın seyri

NASA'nın analizi, 2017'nin 1880'den beri tutulan modern kayıtlara göre dünyanın yüzey sıcaklığı bakımından en sıcak ikinci yılı olduğunu gösteriyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

NASA‘nın New York’taki Goddard Enstitüsü Uzay Çalışmaları’nda (GISS) yer alan bilimcilere göre, gezegenin uzun vadeli ısınma eğilimi sürüyor ve 2017’de küresel olarak ortalama sıcaklık 1,62 fahrenhayt (0,9 santigrat derece) arttı. 2016’da sıcaklık, 19. yüzyılın sonlarındaki ortalamasından 1,8 fahrenhayt (1 santigrat derece) yüksek çıkmıştı.

NASA’nın analizleri, 6 bin 300 hava istasyonundan alınan yüzey sıcaklık ölçümlerini, deniz yüzey sıcaklıklarının gemi ve şamandıra bazlı verilerini ve Antarktika araştırma istasyonlarının sıcaklık ölçümlerini içeriyor. Bu ölçümler, dünya çapındaki istasyonların çeşitli aralıklarını ve sonuçlarını etkileyebilecek kentsel ısınma etkilerini göz önüne alan bir algoritma kullanılarak analiz ediliyor. 2017 yüzey sıcaklığı veri sisteminin tamamını ve sıcaklık hesaplamasını yapmak için kullanılan tüm metodolojiyi bu adreste bulabilirsiniz.

NASA, Dünya’yı birbirine bağlı bir sistem olarak daha iyi anlamak için havadan ve karadan izleme yöntemleri kullanıyor ve gezegenimizin nasıl değiştiğini daha iyi görmek için uzun süreli veri kayıtları ve bilgisayar analiz araçları ile yeni yollar geliştiriyor.

Kaynak: NASA Global Climate Change

NASA'nın Goddard Enstitüsü Uzay Çalışmaları'na (GISS) göre, dünya ısınmaya devam ediyor ve 2017'deki küresel ortalama sıcaklık 0,9 santigrat derece arttı. 2016'da 1 santigrat dereceyle tarihteki en yüksek sıcaklık artışı yaşanmıştı. 2017 yılı, 1880'den bu yana en sıcak ikinci yıl oldu.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği